Uitgelicht...
Previsio hielp de gemeente bij het benutten van de ruimte en functies die we hebben en bij het inkleuren van kansen die (her)ontwikkellocaties bieden voor werken en ondernemen in de nabije toekomst.
Gemeente Leidschendam-Voorburg bestaat uit drie woonkernen met elk een specifiek karakter als woon- en werkplaats. Van landelijk dorps tot grootstedelijk 'stukje Den Haag'. Een forensengemeente waarin ruimte voor 'de economie van morgen' centraal staat bij het maken van de Omgevingsvisie en bij het actualiseren van ruimtelijke spelregels voor werken, winkelen en vrijetijdsfuncties. De ruimte hiervoor is zeer schaars, terwijl de noodzaak voor woningbouw evident is. De uitdaging is dan ook dat stadsverzorgende bedrijvigheid en wijkvoorzieningen zo veel mogelijk moeten meegroeien met woningbouw.
Opdrachtgever: gemeente Leidschendam-Voorburg
Op de thema’s Impact Ondernemen en Gezondheidseconomie, heeft Previsio het provinciebestuur geholpen om ambities te vertalen naar concrete doelen en acties. Inclusief het meten en monitoren van brede welvaart.
De Drentse bevolking vergrijst en de beroepsbevolking krimpt, terwijl overwegend kleine mkb bedrijven de economie draaiende moeten houden. Dit zet de brede welvaart onder druk maar biedt juist ook economische kansen. Provincie Drenthe helpt de ondernemers en de arbeidsmarkt van nu en later om de beweging te maken naar een sterke, slimme en groene economie met impact. Bijvoorbeeld door slimme toepassingen in de langdurige gezondheidszorg, of door een nieuwe werkwijze om zo veel mogelijk doelgroepen op de arbeidsmarkt een vaste baan te bieden.
Opdrachtgever: provincie Drenthe
Previsio helpt de gemeente bij het maken en onderhouden van een Economische Agenda, inclusief acties en programma's die hier uit voortvloeien.
Temidden van de noordelijke krimpregio’s kent gemeente Assen een bescheiden groei in ondernemen, werkgelegenheid en welvaart. Vergrijzing, energietransitie en afbouw van de gaswinning hebben de komende jaren echter een grote impact op de lokale arbeidsmarkt en op het voorzieningenniveau van de stad. Previsio helpt het gemeentebestuur bij het maken van keuzes en prioriteiten in het wendbaar en weerbaar maken van de economische structuur voor volgende generaties op de arbeidsmarkt. Met aandacht voor Human Capital voorop: in technologie, zorgeconomie en in vrijetijdseconomie.
Opdrachtgever: Gemeente Assen
Previsio heeft de gemeente tijdelijk ondersteund bij het inrichten van een economisch uitvoeringsprogramma.
De recente fusiegemeente Gooise Meren omvat de kernen Bussum, Naarden, Muiden en Muiderberg. De gezamenlijke ambitie is om de economische kernkwaliteiten van de dorpen en de omliggende werk- en recreatiegebieden optimaal te benutten en duurzaam te ontwikkelen. Previsio heeft de gemeente ondersteund bij de verdere uitwerking van een economisch uitvoeringsprogramma voor de verdere ontwikkeling en revitalisering van werk-, winkel- en recreatielocaties, evenals de inrichting van een ondernemersloket, dorpsmanagement en relatiebeheer bedrijfsleven.
Opdrachtgever: Gemeente Gooise Meren
Zoetermeer is en blijft een ondernemende groeistad met ambitie. De actuele uitdaging is om meer en beter ruimte te bieden aan activiteiten die voor meer bruis en beleving zorgen voor stad en inwoners, zonder dat spelregels in de weg zitten. Previsio heeft de gemeente ondersteund bij het vertalen van wensen en kansen voor ondernemers, in samenspraak met inwoners en overige belanghebbenden, zoals:
- Opstellen van een horecavisie;
- Actualiseren standplaatsenbeleid ambulante handel;
- Opstellen nieuw reclamebeleid
Opdrachtgever: Gemeente Zoetermeer
Sinds 2011 assisteer ik St. Eustatius Health Care Foundation periodiek bij hun uitdaging om organisatie, diensten en huisvesting naar Nederlands model te ontwikkelen. Hierbij werk ik samen met Nederlandse experts uit de Gezondheidszorg, bijvoorbeeld vanuit Nosce.
Met diverse studies en adviestrajecten zijn koers, tempo en realisatie van gewenste ontwikkelingen in kaart gebracht; van investeringsanalyse tot zorgvisie, van businessplan tot functioneel PvE voor een nieuw gebouw. Anno 2016 krijgen inrichting en huisvesting steeds meer vorm en kleur. De komende jaren krijgen de plannen hun definitieve inhoud en vorm.
Om horeca, sporten en recreëren op het Noordwijkse strand jaarrond een plek te kunnen geven -zonder elkaar in de weg te zitten- zijn spelregels nodig over veiligheid, openbare orde, exploitatie, bouwen, etc. En juist omdat het strand van iedereen is, hebben veel mensen een mening over 'wat wel en niet kan en mag'.
De nota is dan ook tot stand gekomen na een uitvoerig en interactief meedenk- en besluitvormingsproces met alle belanghebbenden: van paviljoenhouders tot surfclub, van vogelvereniging tot gehandicaptenbond.
Previsio heeft de beleidsmakers in Noordwijk ondersteund bij het opstellen, onderbouwen en toetsen van inhoud en heeft de inspraak en besluitvorming begeleid.
De onderzoek- en zorgactiviteiten op het Medisch bedrijventerrein Slotervaart in Amsterdam groeien de komende jaren stevig. Op de drukste dagen bezoeken 10.000 patiënten, medewerkers en gasten het terrein. Om bedrijven en zorginstellingen voor iedereen bereikbaar en leefbaar te houden, wil de terreinbeheerder weten of en wanneer (extra) investeringen in openbare ruimte en parkeren noodzakelijk zijn. Aan de hand van scenario's is met business cases uitvoerig becijferd wat de impact is van capaciteitsuitbreiding versus gedragsbeïnvloeding, bijvoorbeeld op wegcapaciteit, vervoerwijze, openingstijden, parkeerregime, etc.
Opdrachtgever : Stichting Medisch Centrum Slotervaart
Overige projecten
Gemeente Noordwijk
Stichting CLOK
Auxiliary Home foundation St. Eustatius, Caribisch Nederland
Saba Health Care Foundation, Caribisch Nederland
St. Eustatius Health Care Foundation, Caribisch Nederland
ZKA Consultants en Planners
Stichting Medisch Centrum Slotervaart, i.s.m: Antoni van Leeuwenhoek, Cordaan en Slotervaartziekenhuis
Copyright © Previsio 2025